Vijfde aanhouding mishandeling RET-controleurs

De politie heeft vanochtend opnieuw een verdachte aangehouden voor de mishandeling van vijf controleurs van de Rotterdamse vervoerder RET. De 16-jarige jongen komt net als de andere verdachten uit de Rotterdamse wijk Spangen, meldt de politie vandaag.

Twee jongens van 17 en een van 18 zitten nog vast wegens de mishandeling. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee 17-jarigen werden vrijdag opgepakt, de 18-jarige werd door de controleurs al staande gehouden. Eergisterochtend werd een 16-jarige verdachte in de kraag gevat. Hij is inmiddels weer op vrije voeten.

De controleurs werden donderdagavond door een groep jongeren mishandeld bij een controle in metrostation Marconiplein. Nadat drie van de jongeren een bekeuring hadden gekregen omdat ze geen vervoersbewijs bij zich hadden, stortte de groep zich op de controleurs.

Een controleur liep een gebroken kaak op, een ander had zware kneuzingen in zijn gezicht. De anderen hadden ook kneuzingen en verwondingen. De jongeren stoven uiteen toen de politie werd gewaarschuwd.