Aanhoudingen voor gijzeling Eindhoven

De politie heeft vanochtend vijf mannen en een vrouw aangehouden. Vier van hen worden ervan verdacht in november betrokken te zijn geweest bij een gijzeling in een woning in Eindhoven. Het ging vermoedelijk om een conflict over drugs tussen een stel Polen.

Op 10 november kreeg de politie een melding binnen dat iemand werd gegijzeld bij een woning in de Van der Helmstraat. Even later belde een 40-jarige Eindhovenaar dat hij was vastgehouden in de woning en daar gewond was geraakt.

Agenten troffen in de woning twee vrouwen en drie mannen aan, die allen lichtgewond waren. Zij verklaarden door onbekende mannen te zijn vastgehouden.

Vanochtend rond 05.00 uur werden twee 28-jarige Poolse mannen in Eindhoven, van wie er een wordt gezocht door de Poolse autoriteiten aangehouden. Een 29-jarige Eindhovenaar werd aangehouden in de woning van zijn vriendin in Veldhoven, die ook is gearresteerd. Een 25-jarige Pool werd aangehouden in Soerendonk en een 28-jarige Poolse man in Son en Breugel. De vrouw uit Veldhoven werd aangehouden omdat er dertig kilo wiet in haar woning werd aangetroffen. De zes zitten in de cel.