Rasmussen doet morbide uitspraak

Michael Rasmussen baalt nog altijd van het feit dat hij maar een kleine rol in het wielerpeloton speelt. De Deen rijdt zijn wedstrijden voor een kleine ploeg, namelijk Miche Silver Cross. Andere ploegen zouden de voormalig renner van Rabobank niet vast durven leggen, vanwege zijn schorsing.

Rasmussen liet in de krant Ekstra Bladet dan ook een harde uitspraak. "Ik zou me ongetwijfeld gelukkiger voelen als sommige personen dood en begraven zouden zijn. Het klinkt hard, maar ik zeg wat ik denk. Ik ben echter niet van plan om een groep Colombiaanse gangsters in te huren."

Het is niet duidelijk op welke personen Rasmussen zich richt. Toch zou Jesper Worre, voorzitter van de Deense wielerbond, één van hen zijn. "Worre heeft er alles aan gedaan om mijn comeback onmogelijk te maken. Ik raak nooit meer van het imago verlost. Ik zal voor eeuwig gebrandmerkt blijven als een leugenaar."

De Deense renner werd in 2007 uit de Tour de France gehaald en kreeg vervolgens een schorsing voor de duur van twee jaar opgelegd. Rasmussen had namelijk gelogen over zijn verblijfplaatsen in aanloop naar La Grande Boucle van 2007.