Winkelketen aangeklaagd door gamer

Een Amerikaanse gamer heeft de winkelketen GameStop aangeklaagd. Volgens James Collins worden klanten misleid doordat er bij de verkoop van tweedehands games niet wordt aangegeven dat de downloadable content al is gebruikt.

Collins kocht in januari een tweedehands versie van Dragon Age: Origins. Hij dacht slim te zijn en vijf dollar te besparen door een gebruikt exemplaar te kopen, maar realiseerde zich niet dat de downloadcode voor het gratis bonuskarakter en extra content al was gebruikt. Toen hij deze content, met een waarde van 15 dollar, na het uitspelen van het spel enkele weken later probeerde te downloaden, kwam hij van een koude kermis thuis.

De downloadable content - waarmee op de cover wordt geadverteerd - was voor Colins een belangrijke reden om de game te kopen. Hij besloot zijn exemplaar van Dragon Age: Origins terug te brengen naar GameStop, maar kreeg geen vergoeding omdat de zevendaagse omruilperiode was verstreken.

Collins klaagt de winkelketen aan wegens fraude. Hij eist aanpassing van het tweedehands verkoopbeleid en verschillende bijkomende schadevergoedingen.

Winkelketen aangeklaagd door gamer
Winkelketen aangeklaagd door gamer

Submitter:  Bron: Novum