Greenpeace blokkeert ingang kantoor Dell

Met hoge bergen schuim probeert Greenpeace vanochtend de ingang van het hoofdkantoor van Dell in Amsterdam te blokkeren. Greenpeace wil dat Dell schadelijke stoffen uit zijn apparaten haalt.

Het bedrijf zou eerder hebben toegezegd dit te doen, maar is hier volgens de milieuorganisatie op teruggekomen. In het buitenland houdt Greenpeace soortgelijke acties. Het schuim moet symbool staan voor een 'grote schoonmaak'. Door de schuimhoop van tien bij tien meter voor de hoofdingang kiezen de medewerkers van Dell voor een zij-ingang.

Eerder stond Dell nog hoog op het vriendenlijstje van Greenpeace. In 2007 stond Dell op de vierde plaats in een door Greenpeace opgesteld overzicht van elektronicafabrikanten die weinig schadelijke stoffen gebruiken, veel recyclen en plannen voor verbetering hebben. Bij een actie tegen Philips in 2008 werd onder meer Dell genoemd als een voorbeeld van hoe het wel moet.

De organisatie heeft dit tijdstip gekozen omdat oprichter en algemeen directeur Michael Dell vandaag in Houston een bespreking heeft over duurzaamheid binnen het bedrijf.