Doden bij aanslagen metro Moskou

In de metro van Moskou heeft zich vanochtend een explosie voorgedaan. Daardoor zijn zeker 25 doden gevallen. Dit heeft het Russische persbureau Tass gemeld op gezag van bronnen bij de veiligheidsdienten. Daarnaast zijn er berichten over veel gewonden.

Het incident gebeurde in het metrostation Lubyanka in het centrum van de Russische hoofdstad. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak van de explosie is.

Update 08:10 uur
Inmiddels is duidelijk dat er drie aanslagen zijn geweest, waarbij zeker 37 mensen om het leven zijn gekomen. Het zou gaan om zelfmoordaanslagen bij metrostations Lubyanka en Park Kultoery. Volgens Russische media is er ook een derde aanslag gepleegd bij station Prospekt Mira.

Update 12:16 uur
De twee aanslagen van vanochtend zijn volgens de burgemeester van Moskou door vrouwelijke zelfmoordterroristen gepleegd. Bij de eerste aanslag op station Lubyanka kwamen 25 mensen om het leven. De aanslag op station Park Kultoery eiste 12 levens. Even werd er nog gesproken over een derde aanslag, maar dat blijkt achteraf niet waar te zijn.

De Russische autoriteiten denken dat islamitische militanten uit de noordelijke Kaukasus achter de aanslagen zitten. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

Dagelijks reizen zo'n zeven miljoen mensen met de metro in Moskou. De veiligheidsmaatregelen zijn in het hele land direct aangescherpt. Niet alleen in het openbaar vervoer, maar ook op vliegvelden.

Volg dit nieuws ook op het forum.