Uitslagen Italië speelronde 31

In Italië werd dit weekend de 31ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

AS Roma - Internazionale

Internazionale mag zich nog steeds koploper noemen, maar AS Roma heeft de strijd om het kampioenschap in het onderlinge treffen spannender weten te maken. De Romeinen zegevierden zaterdag namelijk tegen de ploeg van José Mourinho (2-1).

Middenvelder Daniele de Rossi opende na zeventien minuten spelen de score. Hij wist de bal van korte afstand binnen te tikken, nadat een poging van Mirko Vucinic werk gekeerd. De hevige strijd, die tien gele kaarten opleverde, was echter verre van gestreden. In de tweede helft bracht Diego Milito op aangeven van Wesley Sneijder de nerazzurri namelijk weer op gelijke hoogte. Rondom het doelpunt van de Argentijn kleefde controverse, aangezien hij in eerste instantie buitenspel stond. De wedstrijdleiding keurde de treffer echter niet af.

Toni besliste uiteindelijk het duel. De spits ontving een mislukt schot van ploeggenoot Taddei en wist deze keurig te benutten. Via de binnenkant van de paal zorgde de 32-jarige international voor de 2-1. In de 95ste minuut van de wedstrijd was het wederom Milito die een gevaar vormde voor Roma. Deze keer wist de aanvaller van Inter echter niet te scoren. Zijn schot belandde op de paal. Het gat tussen koploper Inter en AS Roma is nog maar één punt.

Palermo - Bologna

Palermo heeft in het eigen Stadio Renzo Barbera weten te winnen van Bologna. De rosanero hadden daarbij veel te danken aan Fabrizio Miccoli. De kleine aanvaller wist namelijk tot driemaal toe het doel van Bologna te vinden. Na tien minuten scoorde de oud-speler van Juventus zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. In de 38e minuut werd de voorsprong echter alweer ongedaan gemaakt door Adailton.

Vlak voor rust bracht Miccoli de thuisploeg opnieuw aan de leiding. Deze keer dankzij een strafschop. Zijn avond kon niet meer stuk toen hij in de 79e minuut voor de derde keer tot scoren kwam en tevens de eindstand bepaalde. De derde plaats lijkt geen logische optie meer voor de rosanero, maar de ploeg van Delio Rossi is de voornaamste kandidaat voor de vierde plaats in de eindklassering van de Serie A. Deze positie verschaft toegang tot de play-offs om Champions League-voetbal.