Bijna kwart miljoen euro voor War Child

Gisteravond is er bij het ondernemersgala van Den Haag ruim 230.000 euro opgehaald voor War Child. Het gala, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden, wist zo’n zeshonderd Haagse ondernemers te trekken.


Het geld werd ingezameld door de verkoop van tafels voor het vijfgangendiner en via een veiling. Tijdens het diner werden de aanwezige gasten vermaakt met optredens van diverse acts, waaronder Di-rect. Aan het einde van de avond overhandigde wethouder Frits Huffnagel de cheque aan War Child-ambassadeur Marco Borsato. 


Nadat Borsato eerder op de avond al had aangegeven dat hij samen met Den Haag 50.000 kinderen wil helpen, zegt hij blij te zijn dat hij met deze opbrengst al halverwege is. "We zitten ook halverwege het jaar, dus we liggen goed op koers. Je zegt als snel ’50.000’ kinderen, maar als je elk individu voor je ziet en al die 50.000 kinderen een kans geeft op een betere toekomst, dat is mooi", aldus Borsato.

Den Haag is al sinds september 2009 War Child City, er wordt een jaar lang aandacht gevraagd voor de activiteiten van War Child. Om dit te ondersteunen heeft men zes Haagse ambassadeurs aangesteld: Tim Akkerman, Lex Immers, Jessica Mendel, Somiya Abalhaya, Dennis Weening en Pierre Wind. Ook volgend jaar zal Den Haag zich weer inzetten voor War Child.