Samen slapen leidt tot slaapgebrek

Samen slapen kan aangenaam zijn, maar het is funest voor je nachtrust. Gezamenlijk slapen kan leiden tot twee uur slaaptekort per nacht, zo meldt de Sunday Telegraph vandaag. De Britse krant baseert zich op een onderzoek onder duizend mensen. Het onderzoek richt zich overigens vooral op ergernissen, niet op andere zaken waarmee stelletjes zich wakker houden. 

Meest gehoorde klacht is het wegtrekken van de dekens door één der partners, wat door vier op de tien ondervraagden wordt genoemd. Wat ook tot frustratie kan leiden is wanneer één van de twee wegrolt van de ander, door de ander wordt gevolgd en dit proces zich herhaalt totdat de eerste bijna het bed uitrolt. Ook tandengeknars, praten in de slaap en snurken worden genoemd als ergernissen.

Opvallend is dat liefst 80 procent van de ondervraagden ooit serieus heeft nagedacht over het vervangen van het tweepersoonsbed door twee éénpersoons exemplaren, of zelfs over afzonderlijke slaapkamers voor beide partners. Tien procent van de koppels slaapt daadwerkelijk in afzonderlijke bedden.