Rutten wisselt Toivonen na opmerkingen vierde official

PSV-trainer Fred Rutten zal zich zelden laten beïnvloeden in zijn wisselbeleid. Maar na het gewonnen duel tegen VVV-Venlo (2-4) gaf de oefenmeester toe Ola Toivonen te hebben gewisseld na opmerkingen van de vierde official.

De Zweedse aanvaller had al een gele kaart op zak voor hij gewisseld werd. Rutten kreeg gedurende de tweede helft van de vierde official te horen dat Toivonen afstevende op een tweede gele prent. "Het was heel verstandig van hem om dat te zeggen, ik was daar blij mee", liet Rutten na afloop weten.

De trainer van PSV had zelf ook door dat scheidsrechter Tom van Sichem Toivonen in de gaten hield. "Ik zei al tegen mijn assistent Erik ten Hag dat we mogelijk moesten ingrijpen. Ola zat heel dicht tegen zijn tweede gele kaart aan. Die opmerkingen van de vierde man gaven het laatste zetje. We wilden geen risico nemen.", aldus Rutten, die Nordin Amrabat binnen de lijnen bracht.

De gele kaart van Toivonen heeft geen gevolgen voor de aanvaller. De kopsterke spits is niet geschorst voor het volgende duel tegen Willem II. Middenvelder Orlando Engelaar is na zijn gele kaart wel geschorst. De Oranje-international mist daardoor volgende week het Brabantse onderonsje.