God of War III-glitch geeft je alle wapens

God of War III ligt pas anderhalve week in de winkel, maar er is al weer een grote glitch ontdekt. Normaal gesproken kan je de wapens uit je savegame niet meenemen als je God of War III opnieuw begint. Met deze glitch kan je op elke moeilijkheidsgraad beginnen met alle wapens die ook nog eens helemaal geüpgraded zijn. Wapens die je later pas in de game krijgt, zoals de Nemean Cestus, krijg je nu gelijk aan de start. De zojuist uitgekomen 1.01 patch brengt daar geen verandering in.

Trophies kunnen tijdens deze glitch gewoon nog gehaald worden. Omdat je alle wapens en abilities hebt kun je nu door geblokte wegen zodat je grote stukken in het spel kan overslaan. Hierbij kan het spel wel soms vastlopen. Je wapens blijven maximaal geüpgraded, zelfs als je hem opnieuw vindt in de game. Alleen de Blades of Exile is een uitzondering, want als je die opnieuw pakt dan wordt het wapen gereset.

Wat moet je doen om die glitch te activeren? Hier het 5 stappen plan:

1. Speel de Combat Arena vrij door het spel een keer uit te spelen.

2. Speel de Challenges of Olympus mode uit.

3. In het Combat Arena optiescherm zet je de Health van Kratos op 'level 1' en de difficulty op 'Titan'. Zorg dat je de game start met vijanden die jou snel kunnen moorden en begin de Combat Arena.

4. Ga vijf keer dood in de Combat Arena en de game vraagt je of je op 'Easy' wilt spelen. Kies voor 'No' om terug te gaan naar het hoofdmenu.

5. Als het goed is hoor je nu twee verschillende muziekjes door elkaar spelen en je krijgt een trophy genaamd 'Maxed Out!' als je die al niet had. Begin nu een nieuw spel op een moeilijkheidsgraad naar keuze en klaar is Kees.

Uiteraard is dit cheaten en de vraag is of daardoor het spelplezier omhoog gaat. SCE Santa Monica, ontwikkelaar van God of War III, heeft nog niets gezegd over een nieuwe patch die deze glitch zou moeten maken.

 

God of War III

God of War III-glitch geeft je alle wapens