Agenten moeten op rijles

De korpsbeheerders van de politie hebben besloten om alle agenten die vaak achter het stuur zitten op rijles te sturen. Deze lessen worden eens in de drie jaar herhaald. De lessen dienen om de vaardigheden van de agenten bij te spijkeren, en zo het aantal ongevallen waarbij politiewagens betrokken zijn terug te dringen. 

Dankzij deze beslissing van de korpsbeheerders ziet minister van Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin geen aanleiding meer om de agenten op extra rijlessen te sturen. Dit schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. De vorige minister van Binnenlandse Zaken, Guusje ter Horst, had eerder aangekondigd agenten op rijles te sturen als de korpsen dat zelf niet zouden doen.

Het afgelopen jaar is het aantal ongevallen waarbij politiewagens betrokken waren weer toegenomen. In 2008 was er juist een afname te zien, waarbij ook het aantal gewonden onder burgers afnam. Volgens Hirsch Ballin kan extra rijles voor de agenten dus geen kwaad. Binnen twee jaar moeten alle rijdende agenten een rijvaardigheidstraining hebben gevolgd.