'Geert Wilders was de Neger van Venlo'

Geert Wilders werd vroeger de 'Neger van Venlo' genoemd op school. Dit melden verschillende bronnen uit het verleden van de politicus. De PVV-leider dankte zijn koosnaam aan zijn gedeeltelijk Indische afkomst.

"Al in de eerste klas van zijn lagere school, de Sint Mattheusschool in Venlo, was het raak. De jonge Geert werd regelmatig door een groep jongens in een hoek van het schoolplein gedreven. Ze duwden hem en riepen 'neger' in zijn oor", aldus één van de bronnen.

Oud-klasgenoot Kas Verhoeff herinnert zich het nog goed: "Sjefke, een populaire jongen bij ons in de klas, begon ermee en al snel deed iedereen mee. Geert was gewoon het pispaaltje zoals iedere klas wel een pispaaltje heeft."

Een vroegere leraar van Wilders, Ludde Gubbels, probeert de zwarte term voor zijn oud-leerling uit verklaren: "Wij hadden op school, en überhaupt in Venlo, vrijwel geen allochtonen. De Indische gelaatstrekken van Geert vielen daardoor op. Natuurlijk is iemand van Indische komaf geen neger, maar probeer dat een kind maar eens uit te leggen."

De school deed er vervolgens alles aan om het pesten te stoppen, maar zonder succes. Gubbels: "Het was eigenlijk niet te doen." Of de voormalige pestkoppen nu PVV stemmen is onbekend.

Update 30-3-2010:
Dit bericht blijkt een hoax te zijn en onderdeel uit te maken van een project van groep 8 van basisschool de Caroussel in Gouda.  Met hun weblog 'De Verwarde Man' onderzochten zij de invloed van de nieuwe media. 


Geert Wilders aan het woord