Harry Pottergebied Universal opent op 18 juni

Het onderdeel van het Universal Studios Island of Adventure park dat is opgezet rond de populaire tovenaarsleerling Harry Potter opent op 18 juni zijn deuren in het Amerikaanse Orlando. In de voorverkoop worden al hotelarrangementen voor 'The Wizarding World of Harry Potter' aangeboden. Dit schrijft het Britse persbureau Reuters op zijn website.

Speciale drank
In het parkonderdeel is het mogelijk om boterbier en pompoensap te drinken bij het uit de boeken bekende café 'The Three Broomsticks' (De Drie Bezemstelen). Ook kunnen de gasten lekker ontspannen bij een winkel die uilen verkoopt en een toverstok aanschaffen bij toverstokkenmaker Olivander.

Avonturentochten
De bezoekers kunnen een tocht maken genaamd 'Harry Potter and the Forbidden Journey' (Harry Potter en de Verboden Tocht). Deze start in het Hogwart's castle (kasteel Zweinstein), voert door de kamer van professor Dumbledore (Perkamentus), langs de leerlingenkamer van Gryffindor (Griffoendor) en het lokaal waar het vak Verweer tegen de zwarte kunsten wordt onderwezen. Buiten worden de bezoekers geconfronteerd met een Hongaarse hoornstaartdraak, een acromantulaspin, spookachtige wezens genaamd dementors en een gigantische beukwilg.

Achtbanen
Een tweede attractie is een rit in een achtbaan waarbij bezoekers een draak uit mogen kiezen. De draken vechten in de lucht en vliegen alle kanten uit. Tijdens de rit vangen de bezoekers een glimp op van de Vuurbeker en de Toverschool Trofee.

Een familieachtbaan heeft de naam 'Vlucht van de Hippogrief' gekregen en voert langs de hut waar Hagrid, de reusachtige terreinhulp en goede vriend van Harry, woont. De inzittenden wordt uitgelegd hoe zij een hippogrief moeten benaderen. Het magische wezen heeft de kop, de vleugels en voorpoten van een adelaar, maar romp en achterbenen van een paard.

Zevende boek
Het parkonderdeel is in vijf jaar ontwikkeld, het project werd aangekondigd in 2007. Schrijfster J. K. Rowling heeft een fortuin overgehouden aan de verkoop van de boekenreeks, er zijn wereldwijd meer dan vierhonderd miljoen exemplaren verkocht. Zes delen zijn al verfilmd, het zevende boek zal in twee delen worden verfilmd. De releases van deze films staan gepland voor 18 november van dit jaar en 14 juli volgend jaar.
 

Harry Potterpark opent op 18 juni (foto: Novum)