OM: 'skelet Holloway' is koraalrif

Het skelet dat duikers bij Aruba meenden te hebben gezien en waarvan werd gedacht dat het misschien Natalee Holloway was, blijkt een koraalrif. Dat zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen CNN. Justitie heeft aan de hand van een foto van de duikers gezocht naar het lichaam, maar niets gevonden.

Een Amerikaans echtpaar ontdekte na een duikvakantie op het eiland op een onderwaterfoto een vorm waarvan ze dachten dat het een skelet was. Ze trokken bij de FBI aan de bel omdat er mogelijk een link was met de verdwenen Amerikaanse tiener Holloway en stapten ook naar de media.

Justitie op Aruba zette duikers in om de plaats te vinden waar de foto is genomen. Het echtpaar wist niet meer precies waar dat was. Het OM heeft zondag en gisteren alle gebruikelijke duikplekken bezocht, maar niets gevonden. "We gaan er nu vanuit dat het om een foto van koraal gaat", zegt een woordvoerder. "Het is een dood spoor."

Verdachte Joran van der Sloot heeft in een van zijn verklaringen verteld dat hij het lichaam van Holloway in zee heeft gedumpt nadat ze op het strand bij hem onwel werd. Later veranderde hij zijn verhaal meerdere keren. Er is vooralsnog niet voldoende bewijs tegen Van der Sloot om hem aan te houden.