Wetzel: "ADO wordt geleid door amateurs"

André Wetzel reageert eindelijk op zijn ontslag door ADO Den Haag naar aanleiding van zijn kritische interview in de Volkskrant. De oefenmeester werd de laan uitgestuurd en spande daarop een arbitragezaak aan bij de KNVB, welke hij deze week won. In Voetbal International haalt hij nu hard uit naar zijn oude werkgever.

Wetzel zette Ricky van den Bergh uit de selectie, maar de speler mocht onder druk van het bestuur eerder terugkeren in de selectie. "Puur emotie-management van Henk Jagersma (voorzitter van de Raad van Commissarissen, red.). Hij voelde zich gekrenkt en ik moest vertrekken. Jagersma was erg tevreden dat hij met één telefoontje voor de verzoening met Van den Bergh had gezorgd, maar hij wist niet wat hij had aangericht. Hij creëerde geen oplossing, maar een tijdbom," zei Wetzel.

Daarop spande Wetzel een arbitragezaak aan. "Dat was gewoon Jiskefet. Ik kreeg van alles over me heen van Jagersma en de advocaat van ADO, maar een fatsoenlijk argument zat er niet bij. Het was opnieuw een exhibitie van amateurisme." De trainer zegt dat de club er in ondergedompeld is. "Het amateurisme vormt het grootste probleem bij ADO. Mensen zonder knowhow die zich bemoeien met technische zaken. Na mijn ontslag hebben zij weer vrij spel, de club is per saldo dus niks opgeschoten. Elke Hagenaar hoopt het beste voor ADO, ik ook. Maar zo gaat het de verkeerde kant op."

Wetzel kan door zijn uitlatingen in VI mogelijk wel een deel van zijn ontslagpremie kwijtraken, omdat de ontslagdatum van de oefenmeester 1 april bepaald is. Tot die datum mocht hij geen negatieve uitspraken over zijn voormalige werkgever doen. De afkoopsom voor Wetzel bedraagt 100.000 euro.