Eriksen dicht bij contractverlenging Ajax

Christian Eriksen speelt waarschijnlijk ook de komende jaren voor Ajax. De 18-jarige middenvelder laat op de Deense website onside.dk weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract in een vergevorderd stadium verkeren. De Deen laat de inhoudelijke vragen over aan zijn zaakwaarnemer. "Hij is beter op de hoogte dan ik. Hij voert de gesprekken met Ajax".

De zaakwaarnemer van Eriksen zette in een eerder stadium van de onderhandelingen druk op Ajax. Hij vertelde in een interview dat zijn pupil voordat hij bij Ajax kwam al meerdere stages had afgewerkt en dat deze clubs nu naar de Deen zouden lonken. Met name Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft al eerder aangegeven zeer gecharmeerd te zijn van de jonge voetballer.

Op 17 januari debuteerde Eriksen in het eerste van Ajax. Hij heeft tot nu toe negen wedstrijden voor de Amsterdammers gespeeld. Hoewel de middenvelder nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt, was hij in elke wedstrijd nadrukkelijk aanwezig. Mede dankzij de inbreng van de jonge Deen bracht Ajax de achterstand op koploper FC Twente terug tot vier punten.

Eriksen heeft tot nu toe een keer mogen aantreden in een duel voor zijn land. Hij speelde in het oefeninterland van Denemarken tegen Oostenrijk. De kans is groot dat hij zich mag opmaken voor het WK in Zuid-Afrika, waar Denemarken in de groepsfase een van de tegenstanders is van het Nederlands elftal.