Stroper opgegeten door wilde leeuw

Een Zuid-Afrikaanse stroper heeft zijn liefde voor dieren met zijn leven moeten bekopen. De man is vorige week hoogstwaarschijnlijk opgegeten door een leeuw.

De Zuid-Afrikaanse politie heeft vorige week twee stropers opgepakt, zo heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Volgens het duo waren ze echter met z'n drieën het wereldberoemde Krugerpark ingegaan, maar er slechts als tweetal uitgekomen.

"In de nacht van 13 maart zijn ze teruggekeerd om te kijken of ze al iets hadden gevangen", laat woordvoerder William Mabasa weten. "Op de terugweg werden zij aangevallen door een kudde nijlpaarden waarna allen een andere kant opliepen."

Twee van hen wisten veilig het park te verlaten. Toen de derde enkele dagen later nog niet terug was, raakte het tweetal ongerust.

Na de melding kamden enkele wildbeheerders het gebied uit. Zaterdag trof men bloed en repen gescheurde kleding aan. Omdat ook een menselijke schedel werd aangetroffen, gaat de politie ervanuit dat het slachtoffer is opgegeten door een leeuw.