Bejaarden ontvoeren en martelen man

Twee gepensioneerde echtparen uit Duitsland hebben wraak genomen op hun malafide financieel adviseur door hem een aantal dagen te ontvoeren en martelen. Alle vier de personen zijn nu veroordeeld tot celstraffen.

De 57-jarige beleggingsadviseur heeft in totaal 2,5 miljoen euro aan spaargeld van de echtparen gekregen om te beleggen in de Verenigde Staten. Ze zagen echter nooit meer wat van het geld terug dus besloten ze de man in juni 2009 thuis te verrassen met een bezoekje.

Daar aangekomen namen ze de adviseur in de kofferbak van hun auto mee naar Beieren en sloten hem op in de kelder van een huis. Vervolgens hebben ze twee ribben van de man gebroken tijdens een vluchtpoging.

Het slachtoffer was naar eigen zeggen volledig in paniek tijdens de ontvoering, maar wist wel een verborgen noodkreet te verwerken in een fax die hij naar zijn bank mocht sturen.

De 74-jarige hoofdverdachte ziet zes jaar cel tegemoet en zijn 61-jarige handlanger vier jaar. De vrouwelijke wederhelften hebben het beter getroffen, zij hoeven maar anderhalf tot twee jaar achter de tralies.