Fans mogen op Silverstone aan pitmuur zitten

Voor twee fans wordt de komende Grand Prix van Groot-Brittannië wel heel bijzonder. De organisatie van de race op Silverstone heeft bekendgemaakt dat in samenwerking met de FOM er een loting komt waarbij de winnaars tijdens de race bij een team aan de pitmuur mogen zitten.

Voorwaarde om aan de pitmuur te mogen zitten is dat de kaarten voor 30 april om 12:00 uur zijn gekocht. Via een ingewikkeld lotingsysteem worden de winnaars getrokken. Daarnaast krijgen tien fans toegang tot de paddock, waarvan er vijf met introducés de Paddock Club mogen betreden. Deze plaats is exclusief voor de rijken of mensen met goede connecties.

"Dit is een ongelooflijke mooie kans en twee Formule 1-fans krijgen de dag van hun leven," zei Richard Phillips, managing director van het circuit die er aan toevoegde dat het voor het eerst is dat fans deze toegang krijgen. "Zelfs binnen de teams heeft lang niet iedereen toegang tot de pitmuur, maar er zitten straks wel twee fans. Dit is een kans die iemand maar één keer in zijn leven krijgt. Mijn dank daarvoor gaat uit naar FOM, dat deze prijs mede mogelijk heeft gemaakt."