Jan Smit wil wereldwijde hit

In de hoop internationaal voet aan de grond te krijgen, komt Jan Smit volgend jaar met een Duits- en Engelstalig album. "Stel je voor dat een gek mijn album oppikt en ik scoor een wereldhit!", zegt Jan in een interview met BN/De Stem. "Dat zou ik heel graag willen."

Voorlopig verovert Jan de hitlijsten met zijn nieuwe Nederlandstalige plaat 'Leef'. De eerste single 'Leef Nu Het Kan' prijkt al weken bovenaan de hitlijsten. Dat succes voelt voor de Volendammer als bevestiging van zijn fans. "Dat ze me steunen om wie ik ben en wat ik maak, niet om met wie ik verkering heb of waarom ik die uitmaak."

Zijn breuk met Yolanthe Cabau van Kasbergen leverde Jan veel publiciteit op. Nu hij gelukkig is met dorpsgenote Liza Plat houdt Jan zijn privéleven zoveel mogelijk voor zichzelf. "Ik heb geen zin om dingen verdraaid terug te zien."

Voor Liza kroop Jan in de pen en schreef het nummer 'Als Je Bij Me Bent'. "Liza vindt het heel mooi. Ze houdt sowieso van mijn muziek. En ik vind het mooi dat ik zoiets voor mijn geliefde kan doen."

Jan Smit gaat voor wereldwijde hit
Jan Smit gaat voor wereldwijde hit (Foto: Novum)