Bajesklant ramt tram tijdens vlucht voor politie

Een 23-jarige man die op de vlucht was voor de politie heeft afgelopen nacht in Den Haag een tram geramd. De tram ontspoorde hierdoor, meldt de politie vandaag. Niemand raakte gewond.

De auto reed met hoge snelheid en ramde de tram rond 1.15 uur in de Elandstraat. De automobilist was kort daarvoor door de politie gecontroleerd nadat hij op de Koninginnegracht tegen de verplichte rijrichting inreed. Terwijl een agent een bekeuring uitschreef, werd duidelijk dat de man nog 71 dagen de cel in moet.

Toen de 23-jarige automobilist in de gaten kreeg dat hij in de boeien zou worden geslagen, scheurde hij achteruit. Vervolgens reed hij met hoge snelheid door het centrum van Den Haag, gevolgd door de agent die hem wilde beboeten. De politieman raakte de verdachte echter kwijt in de binnenstad. Nadat de man op de Elandstraat de tram ramde, vluchtte hij te voet verder.

De identiteit van de man is bekend, meldt de politie. "Zodra hij is opgespoord, zal hij zich moeten verantwoorden voor zijn rijgedrag en moet hij de celstraf die hij nog tegoed heeft uitzitten."