Button: "Grote winkans Webber in Australië"

Voor regerend wereldkampioen Jenson Button is Mark Webber de coureur die komend weekend de Grand Prix van Australië op zijn naam zou moeten kunnen schrijven. De Red Bull-rijder beleeft in Melbourne zijn thuisrace in de Formule 1 en heeft meer kans dan ooit om de zege te pakken.

Webber was in het verleden nooit gelukkig in de Grand Prix van Australiër. Van de acht keer dat hij in zijn thuisrace startte kwam hij slechts vier keer over de streep. Het beste resultaat dat de Australiër behaalde was een vijfde plaats voor Minardi en dezelfde plaats voor Williams. Vorig seizoen kwam in de race niet verder dan plaats twaalf.

Desondanks denkt Button dat Webber dit jaar wel een goede kans maakt. "Ik denk dat hij hier in Australië erg snel is. Ik geloof niet dat we het beste van Mark al hebben gezien in Bahrein," zei Button tegen de Herald Sun. "Ik denk bovendien dat hij voor zijn thuispubliek nog competitiever zal zijn. Hij is snel en toegewijd. En dat is het typische aan Mark – hij is gefocust en geeft niet op tot hij gewonnen heeft."

"Ik hoop voor hem dat hij een goed weekend heeft, voor mij persoonlijk hoeft dat natuurlijk niet. Maar we kunnen niet ontkennen dat de Red Bulls erg sterk zijn," zei Button die zijn zevende plaats in Bahrein graag wil verbeteren.