YouTube hit levert makers ton op

Iedereen herinnert zich waarschijnlijk Susan Boyle nog wel, maar het filmpje dat het op één na best bekeken werd in 2009, zal niet iedereen zich voor de geest kunnen halen. Toch heeft dat filmpje de makers inmiddels meer dan honderdduizend dollar opgeleverd.

Op het filmpje is te zien hoe vader David DeVore sr. zijn zoontje naar huis rijdt na een bezoekje aan de tandarts. Onder invloed van de verdoving doet David jr. allemaal rare uitspraken. Toen de vader merkte dat het filmpje een hit was, besloot hij daar munt uit te slaan. Vader en zoon zijn al opgedoken in meerdere televisieshows en op de radio.

Daarnaast worden er stickers en t-shirts verkocht in een webshop die eigendom is van DeVore sr. en is Davids stem gebruikt voor een reclame van de Super Bowl. Onlangs gaf de vader van David toe dat hij al meer dan honderdduizend dollar heeft verdiend dankzij het filmpje. Het precieze bedrag wilde hij niet prijsgeven.

Amerika zou Amerika niet zijn als er geen kritiek was op DeVore. De woorden uitbuiting en kindermishandeling zijn niet van de lucht. DeVore is het hier niet mee eens: "We hebben steeds overlegd met David over wat we gingen doen. Er is niets gebeurd wat hij niet wilde. Verder hebben we al 6000 dollar aan goede doelen geschonken. De rest van het geld bewaren we voor de tijd dat David wil gaan studeren."

"David after the dentist"