Studenten A.S.C. in opspraak

Tijdens een feestweek begin februari zouden in de Warmoesstraat in Amsterdam vechtpartijen hebben plaatsgevonden waarbij studenten van het Amsterdamsch Studenten Corps (A.S.C.) betrokken waren. Volgens het Parool zouden verschillende studenten elkaar hebben aangeklaagd wegens zware mishandeling. De sociëteit die het decor geweest zou zijn van de schermutselingen, is daarna anderhalve week dicht geweest.

Op de website van het A.S.C. staat echter een bericht dat de bevindingen van het Parool tegenspreekt. Zo zou een groot deel van de overlast komen door de enorme doorloop van toeristen van en naar de Wallen en zou er slechts één incident zijn geweest waarbij een student betrokken was. Deze student heeft, volgens de sociëteit, inmiddels 'ernstige interne sancties' opgelegd gekregen.

De sociëteit besluit hun bericht met:"Duidelijk moet zijn dat er absoluut geen sprake is van structurele geweldpleging in en om de sociëteit. De overlast zijn wij samen met de politie en gemeente aan het aanpakken. Wij richten ons op de toekomst en hebben er alle vertrouwen in dat wij met alle verbeteringen in goede harmonie met de buurt verder kunnen."

Inmiddels is de sociëteit weer geopend, maar wel met een beperkte sluitingstijd: in plaats van vier uur 's nachts wordt om één uur 's nachts al gesloten.