N'Kufo: "Goed resultaat"

Blaise N'Kufo was na FC Twente - PSV (1-1) tevreden met het resultaat. "We hebben ons best gedaan. Meer dan dit zat er niet in. Ik denk dat we blij moeten zijn", sprak de maker van de Enschedese gelijkmaker.

Vooruitlopen op een eventuele titel wilde hij niet. "Daar is het nog veel te vroeg voor. We hebben nog zes zware wedstrijden te gaan. Het is onzin om te zeggen dat wij nu de favoriet zijn. Ajax en PSV zijn nog volop in de race. Alles is nog mogelijk." Voor het eerst sinds weken stond N'Kufo in de basis. De Zwitser is hersteld van een spierblessure.

Vooruitlopen op een eventueel kampioenschap deed na de ontmoeting in Eindhoven geen enkele speler van FC Twente. "Het is logisch dat iedereen in onze omgeving het er over heeft", zei Peter Wisgerhof. "Wij doen dat niet. Daar is het te vroeg voor." Gewoon leven van wedstrijd naar wedstrijd, dat is het motto van de koploper. Wisgerhof: "Vergeet niet dat we over een paar dagen alweer bij Feyenoord in de halve finale van de beker spelen. Ook dat is een grote wedstrijd. En ook in dat toernooi is een hoofdprijs te winnen."

Sander Boschker, de doelman: "We blijven meedoen. Dat is mooi. Maar verder valt er nog niets over te zeggen. We hebben het hier bij PSV een uur moeilijk gehad. Na de tegentreffer hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. De eerste de beste kans was raak en dat zeker niet voor het eerst dit seizoen. Daarna hadden we nog kunnen winnen ook." "Dit voelt wel als een overwinning", zei Wout Brama, de neo-international van FC Twente. "PSV moest winnen, wij niet. PSV begon goed, was dominant. Gelukkig hebben wij heel goed gereageerd op de achterstand. Met een paar goede acties hebben we de wedstrijd een andere wending gegeven. Voor ons voelt dit gewoon heel goed."