Suárez: "Ik wil de ploeg altijd helpen"

Luis Suárez is van mening dat Ajax dit seizoen tweede moet kunnen worden. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Martin Jol met 4-1 van PSV en naderde de Eindhovenaren, die op de tweede plaats staan, tot op één punt.

"Het is altijd mooi om van PSV te winnen", blikte Suárez terug op het duel met de Eindhovenaren. Toch is de aanvoerder van de Amsterdammers van mening dat zijn ploeggenoten niet te lang bij de zege op PSV moeten blijven hangen. "Maandag en dinsdag ben je nog tevreden over zo'n zege. Woensdag zijn we vrij en donderdag focus je je weer op de volgende wedstrijd."

In het duel met PSV scoorde Suárez eenmaal en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 27 goals. "Het doel is winnen. Daarbij is het niet belangrijk wie er scoort. Maar natuurlijk moet je als spits scoren. Doelpunten maken me blij, maar ik wil de ploeg altijd helpen. De ene keer is dat met een doelpunt, een andere keer met een assist. Toch is het topscorerschap mooi voor mij en mooi voor Ajax."

"Voor dit seizoen wilde ik 25 doelpunten maken. Dat was mijn persoonlijke doel. Het zijn er nu al 27. Ik kan nu zeggen 'het is klaar', maar zo werkt het natuurlijk niet", besloot de captain van Ajax zijn relaas. "Ik doe mijn best. Ook omdat ik kampioen wil worden, maar in onze groep is niemand het belangrijkst. Of het nu Maarten, Demy of Urby is die iets zegt; iedereen luistert."