McClaren: "Wedstrijd tegen PSV is niet beslissend"

FC Twente kan zondag in Eindhoven goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Twente-trainer Steve McClaren vertelt voorafgaand aan de wedstrijd dat het duel met PSV niet beslissend is voor de landstitel.

Met een fitte selectie reist Twente af naar Eindhoven. Aanvoerder Blaise N'Kufo is weer volledig hersteld en is fit genoeg om te spelen. "Of hij het negentig minuten volhoudt? Dat zullen we zien", zegt McClaren. "Hij is er klaar voor om na al die jaren een prachtige loopbaan bij deze club met een hoogtepunt af te sluiten."

Met vijf punten voorsprong op concurrent PSV is Twente de grootste kanshebber op de titel. "We gaan ervoor, maar de wedstrijd in Eindhoven is niet beslissend. Ik heb altijd gezegd dat het gaat om de laatste vijf wedstrijden. Nu hebben we er zeven te gaan, misschien negen."

Een belangrijke periode breekt aan voor de Tukkers. Ook in het bekertoernooi is de ploeg van McClaren nog actief. Volgende week woensdag speelt FC Twente de halve finale tegen Feyenoord. "We beginnen aan de beslissende reeks met een voltallige selectie. Dat is een pluspunt."