Feyenoord moet snijden in salarissen

Feyenoord staat voor een grote bezuinigingsoperatie. Bedroegen de salarissen dit seizoen nog achttien miljoen euro, volgend jaar mag dit maar maximaal twaalf à dertien miljoen euro zijn. De Stadionclub kampt met grote financiële problemen en alleen zo kan er iets aan gedaan worden.

"Spelers moeten niet meer naar Feyenoord komen om in een paar jaar miljonair te worden," zei trainer Mario Been. De dure spelers als Roy Makaay en Denny Landzaat komen niet in aanmerking voor een nieuw contract, terwijl aanvoerder Giovanni van Bronckhorst met veel minder salaris genoegen moet nemen. Andere dure spelers zoals Jonathan de Guzman zullen na dit jaar de Kuip gaan verlaten, terwijl Andwelé Slory dit afgelopen winter al gedaan heeft.

"De komende twee jaar is er geen euro om te investeren," zei technisch directeur Leo Beenhakker. Daarom moet Feyenoord vissen uit de vijver van transfervrije spelers of eigen jeugd door laten stromen. "Of iemand die gehuurd kan worden van een topclub uit een groot voetballand. Die clubs hebben zulke grote selecties dat het interessant voor ze kan zijn om jongens van 20-21 jaar, die pakweg Ronaldo en Kaka voor zich hebben, te verhuren aan Feyenoord," zei Beenhakker die zo hoopt de selectie nog wat op peil te kunnen brengen.