'Sander Vreeswijk gewelddadig in bed'

De verhalen komen bovendrijven inzake Sander Vreeswijk die deze week bekende de 12-jarige Milly Boele te hebben vermoord. De Telegraaf laat een ex-vriendin aan het woord die zegt dat Sander gewelddadig in bed was.

De ex: "Hij is seksverslaafd en wordt als hij in extase raakt onbeschrijflijk hardhandig en ook gewelddadig. Ik moest hem dan stoppen, anders kneep hij mijn keel dicht en zou hij me gewurgd hebben. Als hij dit heeft gedaan met dat arme meisje, had ze geen schijn van kans."

De vrouw vervolgt: "Dat arme meisje in Dordrecht... Ik moet er niet aan denken wat Milly heeft moeten doorstaan. Ik kon hem aan, was niet bang. Ik hield hem altijd op tijd tegen. Maar hij had mijn keel dichtgeknepen tot ik stikte, als ik hem niet stopte. Maar ik heb nooit gemerkt dat hij zich tot erg jonge meisjes voelde aangetrokken."

Goede kanten
Gelukkig had Sander ook goede kanten: "Hij was stoer, leuk. Op het oog wel een macho. Maar als hij bij mij in bed was, lag hij maar wat vaak te janken om dingen. Sander is geen gevoelloze man. Een sociaal type is hij zeker niet, maar als je hem leert kennen is hij aardig, vrolijk. Je kan met hem lachen. Hij voelde zich wel heel superieur. Wees me ook altijd terecht op allerlei dingen."

Over het gewelddadige in Sanders seksleven: "Ik heb altijd het vermoeden gehad dat hij van jongs af aan is misbruikt door iemand uit zijn directe kring. Die persoon greep hem in het voorbijgaan bij zijn kruis, ik heb dat meermalen gezien. ’Sander is van mij. Altijd al geweest’, werd er dan gezegd. Gezond vind ik dat bepaald niet."

Overigens is het nog niet bekend hoe het meisje om het leven is gekomen en of ze is misbruikt. Wel had Sander de avond van de moord zijn dienstwapen mee naar huis genomen.

Update 11.30 uur
Ook in het AD komen mensen aan het woord die Sander Vreeswijk kennen. Een oud leraar van zijn VBO-opleiding herinnert zich Sander als een labiel persoon. In zijn jeugd had Sander zelfmoordneigingen en sneed hij met scheermesjes in zijn armen. Wel benadrukt een psycholoog dat dergelijke handelingen niet meteen betekenen dat je ook een moordenaar wordt. "Dit extreme, gestoorde gedrag kan uit de hemel komen vallen. Maar bij onderzoek zullen wel onopgeloste moorden worden betrokken. Anderzijds moet je je afvragen of iemand niet zijn hele leven al sterke impulsen had en zich nu een keer niet kon beheersen."