Wederom brand in Veendam

Voor de tweede nacht op rij heeft brand gewoed in Veendam. Twee auto's die aan De Marne naast elkaar stonden gingen afgelopen nacht in vlammen op. Het vuur sloeg over op een carport en de berging van een woning, maar werd al snel geblust, laat de Hulpverleningsdienst Groningen weten.

De brand brak rond 1.15 uur uit. De bewoners van twee huizen hebben vanwege de rook zelf hun huis verlaten. Toen het vuur geblust was, konden de bewoners van één huis weer naar binnen. De bewoner van het andere huis heeft de nacht vanwege de rook elders doorgebracht.

De politie was al snel ter plaatse om te onderzoeken of het vuur is aangestoken. De Groningse plaats wordt al een tijd geteisterd door brandstichtingen. Gisternacht brandde een caravan uit in de Talmanstraat, even daarvoor stond een conifeer in de Thorbeckestraat in brand.

Vorige week woedden tegelijkertijd twee branden, die allebei waren aangestoken. Een brandweerman kwam toen om het leven toen een muur instortte. Een collega raakte gewond. De politie heeft 44 mensen op de zaak gezet. Ook zijn extra stadswachten ingezet.