Feyenoord wilde 'linkspoot' Pluim halen

Wiljan Pluim heeft toegegeven dat hij in beeld was bij Feyenoord. De 21-jarige aanvaller verlengde echter recentelijk zijn contract bij Vitesse omdat hij een beter gevoel bij de aanbieding van de Arnhemmers had. Feyenoord bleek namelijk niet goed op de hoogte te zijn van de kwaliteiten van Pluim.

"Mijn zaakwaarnemer Robert Postma liet me een voicemail horen van Leo Beenhakker. Ik heb het twee keer afgeluisterd, maar ik dacht nog steeds dat ik in de maling werd genomen. Uiteindelijk bleek het toch waar te zijn," zei Pluim in Voetbal International.

"In De Kuip hebben we met Leo Beenhakker en Mario Been een gesprek gehad. Dat verliep heel positief, alleen kwamen ze er toen pas achter dat ik niet linksbenig, maar rechtsbenig ben. Ze waren op zoek naar een linkspoot, dus ik moest ze teleurstellen. Ze deden nog wel een aanbieding, maar dat was volgens mij alleen voor de vorm."

"Uit het voorstel van Vitesse sprak veel meer waardering. Een langer verblijf in Arnhem is ook het beste voor mij. Hier kan ik speelminuten maken. En als de clubs me echt zo goed vinden, komen ze vanzelf wel terug," zei Pluim die er niet rouwig om is dat hij Feyenoord uiteindelijk een nee verkocht heeft.