Speurhonden hadden Milly niet kunnen redden

Op het moment dat bij de politie melding werd gedaan van de vermissing van Milly Boele, was het meisje al niet meer in leven. Ze werd tussen half zes en negen uur 's avonds om het leven gebracht. Dit verklaarde een emotionele burgemeester vandaag op een persconferentie, nadat er een samenzijn met buurtbewoners had plaatsgevonden. 

De burgemeester kon niet vertellen hoe Milly om het leven kwam en hij kon ook nog niets zeggen over het onderzoek van de politie. Burgemeester Brok is er echter van overtuigd dat de politie haar werk goed heeft gedaan. Een sneller, en ander optreden, zoals het inzetten van speurhonden had het tragische lot van Milly niet kunnen voorkomen, getuige het tijdstip waarop zij overleden is.

Onder de bewoners van de wijk Sterrenburg die naar de bijeenkomst getogen waren, heerste volgens Brok veel verontwaardiging over hoe er nu al geoordeeld word over de politie en haar handelswijze. Volgens Brok was de bijeenkomst vooral belegd om gevoelens met elkaar te kunnen delen. "Ik ben er niet om mensen gerust te stellen", aldus de burgemeester. "Onder de bewoners was veel verdriet, verbijstering, onmacht en angst", was de samenvatting die de burgemeester van de avond gaf. 

Sander V., verdacht van de moord, gaf zichzelf aan bij de politie nadat hij tegenover zijn vriendin de moord op de twaalfjarige Milly had bekend. Hierop werd afgelopen dinsdag het lichaam in zijn tuin gevonden.