Docent geschorst om 'relatie' met oud-leerling

Het Norbertus College in Roosendaal heeft een docent geschorst vanwege een 'grensoverschrijdende relatie' met een oud-leerlinge. Wat er precies is gebeurd wil de school niet zeggen, maar de docent is hangende een onderzoek niet welkom in de school. De oud-leerlinge heeft aangifte gedaan en de zedenpolitie onderzoekt de zaak.

Het meisje trok vorige week donderdag met haar klacht bij de school aan de bel. De betreffende docent, die al een aantal jaar voor de school werkt, kreeg de dag daarop te horen dat hij geschorst is, zegt afdelingsdirecteur Wim Derks.

De klacht is doorgespeeld aan de klachtencommissie van het schoolbestuur. Voor de klachtenprocedure staat volgens Derks een termijn van zes weken. Daarbinnen wordt besloten of er sancties volgen voor de docent en of ook de school aangifte doet.

Naar de ouders van leerlingen van de school is gisteren een brief gestuurd met uitleg over de situatie. Leerlingen van de bewuste docent zijn ook ingelicht en krijgen een vervanger voor de klas. Als de klacht ongegrond blijkt mag de docent van de school terugkomen.

De politie wil alleen bevestigen dat er aangifte is gedaan. "We kunnen er verder nu niets meer over zeggen behalve dat we de aangifte serieus nemen en een onderzoek zijn gestart", aldus een zegsman.