Grote storing Ziggo voorbij

In heel Nederland zijn televisie- en radiozenders uitgevallen. Dit wordt veroorzaakt door een landelijke storing bij kabelmaatschappij Ziggo. Het is niet bekend wat voor storing het precies is.

De meldingen dat de televisie en radio niet meer werken komen uit onder meer Friesland, Noord-Brabant en Limburg. RTV Oost meldt dat er inmiddels tientallen telefoontjes zijn binnengekomen over het uitvallen van de televisie en de radio. De website van Ziggo is niet bereikbaar.

Update 22.19 uur
De website zappen.blog.nl meldt dat ongeveer anderhalf miljoen huishoudens getroffen zijn door de storing bij Ziggo. Abonnees kunnen al sinds 20.50 uur geen radio luisteren en televisie kijken. Abonnees wordt door de helpdesk van de kabelmaatschappij verteld dat de storing mogelijk tot morgenochtend gaat duren.

Het hele oosten van Nederland, van Groningen tot Limburg, is door de storing getroffen. Ook abonnees in andere gebieden merken dat de televisie, radio en telefonie gestoord worden.

Andere media melden dat de oorzaak van de storing ligt in de stroomvoorziening bij het verdeelstation in Zwolle. Een generator neemt het normaal over wanneer een stroomstoring plaatsvindt, maar dat is in dit geval niet gebeurd. Een woordvoerder heeft laten weten dat er naast de generator ook nog batterijen als reserve staan, maar ook dat valnet heeft niet gewerkt.

Ook op Twitter regent het klachten over Ziggo. Bijna iedere seconde wordt er wel een bericht over de storing geplaatst, waaruit opgemaakt kan worden dat de storing een enorme impact heeft.


Update 22.20 uur
De storing is grotendeels voorbij. Vrijwel overal in het land werkt televisie via Ziggo weer. Nog niet overal zijn alle zenders (goed) te ontvangen.

Uit ook op het forum je frustraties betreffende de storing.