Fransman rijdt marechaussee aan

Een motorrijder van de marechaussee wist vanmiddag met grote moeite zijn motor overeind te houden toen hij met hoge snelheid van achteren werd aangereden. De 28-jarige marechaussee hield er wel een pijnlijke rug aan over.

De motorrijder was rond 13.30 uur bij een controle op de A4 bij de grens met België voor de auto gaan rijden omdat die met een handgeschreven kentekenplaat op de voorkant reed. Toen hij een stopteken gaf, verhoogde de automobilist zijn snelheid naar 140 kilometer per uur en reed hij de agent van achteren aan.

Meerdere politiewagens zetten de achtervolging in, die ging via Heerle naar Roosendaal. De automobilist wist aanvankelijk te ontkomen, maar werd later te voet gezien op de Bergrand in Roosendaal. Toen hij de agenten zag, nam hij de benen. Hij werd echter ingehaald en is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Het bleek te gaan om een 22-jarige Fransman.

De motorrijder is voor een onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. De politie zoekt nog naar getuigen van de aanrijding en getuigen die de verdachte uit de auto hebben zien stappen.