Lichter programma voor Contador

Alberto Contador heeft zijn programma op weg naar een nieuwe Tour de France zege aangepast. Na zijn winst in Parijs - Nice besloot de renner van Astana zijn programma te verlichten. Hij schrapt de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland uit zijn programma.

Daarvoor in de plaats komen de twee heuvelklassiekers de Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik en ook het Critérium International en de Vuelta a Castilla y Leon staat op Contador zijn programma.

"Aangezien ik al twee eindzeges op zak heb en mijn voorbereiding op de Tour uitstekend verloopt, hebben we gekozen voor een minder belastend wedstrijdprogramma dan voorzien, zowel voor mezelf als voor de ploeg," zei 'El Pistolero' in een persbericht op zijn website. "Ik laat Catalonië en het Baskenland links liggen zodat ik me niet zou opbranden."

"Het Critérium past perfect bij mijn mogelijkheden en is bovendien een prestigieuze wedstrijd. Castillië en Leon kan ik door de wijzigingen aan de kalender rijden als voorbereiding op de Waalse klassiekers, waar ik graag wat ervaring wil opdoen."