Man slaat agente met piemel in gezicht

De rechtbank van het Schotse Aberdeen heeft een 28-jarige man uit Litouwen een flinke boete gegeven. Marium Varinauskas moet 600 pond, ruim 660 euro, betalen omdat hij in een dronken bui een politieagente met zijn penis op haar hoofd wilde slaan.

De man verklaarde zich niets meer te herinneren van het voorval. Varinauskas was afgelopen november zo dronken, dat zijn vriendin de politie belde om hulp. Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, troffen ze daar de zuiplap in zijn onderbroek op de bank aan.

"De verdachte stond op en ontblootte zijn penis", zei openbaar aanklager Elaine Lynch in de rechtbank. "Hij wierp zijn geslacht in het gezicht van de agente, die zich vervolgens in allerlei bochten moest wringen om maar niet worden geraakt."

"Hij zat dronken op de bank met zijn broek aan", verdedigde zijn advocaat. "Hij kan zich niets meer herinneren, maar als de politie zegt dat dit is gebeurd, legt mijn cliënt zich daarbij neer. Hij is nog nooit zo dronken geweest als die dag en neemt de volle schuld op zich. Hij wil graag zijn excuses aanbieden en is zeer verlegen met de situatie."