Cosworth blij met prestaties in Bahrein

Cosworth-manager Mark Gallagher is zeer tevreden na afloop van de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010. De Britse motorenleverancier beleefde afgelopen weekend na een afwezigheid van drie jaar haar rentree in de F1 en deed dit met een tiende plaats voor Barrichello succesvol.

De betrouwbaarheid van de krachtbron is prima, want de CA2010-motor kende geen problemen. Uiteindelijk werden vier van de acht coureurs die met de krachtbron van start gingen geklasseerd. Barrichello haalde voor Williams een punt, terwijl zijn Williams-teamgenoot Nico Hülkenberg veertiende werd. Van de Lotus-rijders werd Heikki Kovalainen vijftiende en bereikte Jarno Trulli net de finish niet, maar werd wel als zeventiende geklasseerd. De bolides van Virgin en Hispania Racing bereikten de finish niet.

"Na vele maanden ontwikkelen en voorbereiden op onze terugkeer in de Formule 1 als motorenleverancier was het goed om eindelijk met het racen los te gaan. Het was mooi om te zien dat al onze teams in actie kwamen en dat de drie nieuwe teams genoten van hun F1-debuut," zei Gallagher. "De CA2010-motor presteerde in Bahrein uitstekend met de finish van beide Williams-rijders en Rubens die met plaats tien een punt haalde."