Ooijer en Vukovic naar Servië voor placentabehandeling

PSV-spelers André Ooijer en Jagos Vukovic zijn gisteren naar de Servische hoofdstad Belgrado vertrokken om een bezoek te brengen aan de arts Marijana Kovacevic. Deze behandelt blessures met paardenplacenta’s en wist eerder dit seizoen al Stanislav Manolev en Danko Lazovic snel op te lappen. Orlando Engelaar was niet gebaat bij de behandeling.

Trainer Fred Rutten is onder de indruk van de methode. "Ze heeft een bepaalde therapie die werkt. Wij hebben er met Stanislav en Danko inmiddels twee voorbeelden van. Stanislav stond binnen twee weken weer op het veld, dat is uitzonderlijk. De medici zijn het er misschien niet mee eens. Maar in topsport geldt de regel: hoe kan ik zo snel mogelijk weer fit op het veld staan?"

Eerder brachten al de geblesseerde Frank Lampard, Glen Johnson, Albert Riera, Yossi Benayoun, Robin van Persie en Ajacied Marko Pantelic een bezoek aan de omstreden Kovacevic om hun van blessures af te helpen. De methode die gebruikt wordt is zowel medisch als wetenschappelijk omstreden. Waar Ooijer enkele weken aan de kant lijkt te staan kan Vukovic mogelijk al weer in het sleutelduel tegen Twente aantreden.