Alice in Wonderland verslaat Avatar

'Avatar' staat niet langer op 1 in de Nederlandse Bioscoop Top 20. Na twaalf weken bovenaan gestaan te hebben is de meest succesvolle film aller tijden van de eerste plaats verstoten door Tim Burton's 'Alice in Wonderland'. Opvallend is dat beide films in 3D te zien zijn.

'Alice in Wonderland' bracht afgelopen weekend ruim 1,2 miljoen euro op, en daarmee scoort de film het beste openingsweekend voor een film in 2010 tot nu toe. Tegelijk betekent dit het meest succesvolle openingsweekend voor een film van regisseur Tim Burton ooit in Nederland, zo meldt distributeur Disney trots.

'Avatar' stond met een opbrengst van 280 duizend euro op de tweede plaats. De film heeft inmiddels echter al 17,82 miljoen euro opgebracht in Nederland en daarmee is het de meest succesvolle film in de Nederlandse bioscopen die sinds 'Titanic' is uitgekomen. Deze vorige film van regisseur James Cameron bracht in Nederland in totaal 23,5 miljoen euro op en het is niet waarschijnlijk dat 'Avatar' dat nog gaat inhalen.

Alice in Wonderland verslaat Avatar
Alice in Wonderland verslaat Avatar (Foto: Novum)
Submitter:  Bron: Novum