Problemen verwacht bij OV-chipkaart studenten

Rover verwacht vandaag grote problemen voor studenten die nu definitief over moeten op het nieuwe vervoersbewijs. Bij het OV-Loket van de reizigersbelangenorganisatie komen dagelijks nog tientallen klachten binnen. Enkele honderden studenten hebben nog steeds geen OV-chipkaart in huis of hebben er bijvoorbeeld een met een verkeerde pasfoto.

Vanaf vandaag kunnen studenten zonder OV-studentenchipkaart geen gebruik meer maken van de tijdelijke kaart. Ook studenten die wel een werkende pas hebben krijgen het volgens Rover moeilijk. Veel conducteurs zouden niet weten hoe ze met de studentenpas moeten omgaan en wijzen studenten ten onrechte de deur.

Volgens Rover krijgen mensen die nog geen werkende kaart hebben bij de klantenservice vaak het advies dat ze dan maar gewoon een kaartje moeten kopen. Dat ze ook bij de Dienst Uitvoering Onderwijs kunnen aankloppen voor een schadevergoeding, wordt ze niet verteld. Een aanvraagformulier (pdf) voor de vergoeding staat op de site van de IB-Groep.

De openbaarvervoerbedrijven laten om 16.00 uur weten hoe de overstap op de OV-chipkaart voor studenten is verlopen. Ook worden dan de winnaars bekendgemaakt van een prijsuitreiking die studenten zover moest krijgen hun chipkaart in gebruik te nemen.