[NHL] Red Wings slaan aanval Flames af

De Detroit Red Wings hebben een belangrijke slag geslagen op weg naar de play-offs door de Calgary Flames met 2-1 te verslaan. Waar een play-offplaats normaal gesproken nu al zeker is voor de Red Wings staan ze dit seizoen op de achtste plaats in de Western Conference, de laatste plek die recht geeft op de play-offs. De Flames stonden voorafgaand aan deze wedstrijd slechts een punt onder de Red Wings.

De Flames kwamen in de eerste periode al binnen twee minuten op voorsprong via veteraan Craig Conroy die een rebound van een schot van Nigel Dawes kon binnenwerken. In de verder gelijkopgaande periode werd niet meer gescoord. Vlak voor het einde van de tweede periode maakten de Red Wings via Pavel Datsyuk in de powerplay gelijk. Curtis Glencross had voor de Flames even hiervoor een penalty shot gemist nadat hij werd gehaakt door Henrik Zetterberg. De Red Wings gingen dus met een flinke mentale opsteker de kleedkamer in voor de derde periode.

In deze derde periode bleef het nog lang spannend. Pas anderhalve minuut voor het einde maakte Tomas Holmstrom op voor hem karakteristieke wijze de beslissende 2-1. Hij ging vlak voor goalie Miika Kiprusoff staan om hem het zicht te ontnemen, en veranderde een afstandsschot van Johan Franzen van richting. De Flames wisten deze treffer niet meer te boven te komen.

Er werden nog twee andere wedstrijden in de NHL gespeeld. De New Jersey Devils versloegen de Boston Bruins, die ook nog moeten vrezen voor hun plekje bij de beste acht in de conference, met 3-2. In een achterhoedegevecht wonnen de Columbus Blue Jackets met 5-3 van de Edmonton Oilers. Beide ploegen zullen de play-offs dit jaar niet gaan halen.