Londense bezemkast is twee ton waard

Een Engels spreekwoord zegt 'His home is his Castle' maar in het geval van Ray Barker is dat niet meer dan een veredelde bezemkast. De ruimte waarin hij álles doet, bedraagt niet meer dan 3,4 bij 1,7 meter. Alleen om de felbegeerde locatie van het pand, het ligt tegenover Harrods in Knightsbridge, is de bezemkast maar liefst 200.000 pond waard. 

Het tweekamerflatje heeft een oppervlakte van circa 5,6 vierkante meter (ter vergelijking: een snookertafel heeft een oppervlakte van ruim 6,3 vierkante meter) en heeft alles wat een mens nodig heeft: een toilet, een douche die tegelijkertijd als garderobe dienst doet en de nodige kastruimte. Voor Barker is het pand echter ideaal, omdat hij het gebruikt om pendelen tussen zijn werk- en woonplaats te voorkomen. Barker: "Ik kan schoonmaken terwijl ik op de sofa lig. In feite kan ik tegelijkertijd de afwas doen, de deur opendoen, een kopje thee maken en naar het toilet gaan."

De bezemkast werd in 1987 omgebouwd tot leefruimte en werd door een secretaresse gekocht voor 37.000 pond. Inmiddels is de woning het zesvoudige waard. Het optrekje verkopen doet Barker echter niet want, zo zegt hij: "Mijn knusse flatje is prima om te slapen en het zou een stuk moeilijker worden om naar mijn werk in Chiswick te komen vanuit Ierland."


Foto's van de waardevolle bezemkast kun je hier bekijken!