Leden vakbond akkoord met nieuwe cao TNT

Meer dan driekwart van de vakbondsleden hebben gestemd voor een principeakkoord voor een nieuwe cao met TNT Post. Met het akkoord komt een einde aan een lang en moeizaam onderhandelingsproces, meldt Abvakabo FNV vandaag.

Een deel van de voorgenomen reorganisaties bij TNT zijn al in werking getreden, maar maatregelen met de grootste gevolgen voor het personeel vinden volgens de bond de komende jaren plaats. FNV-bestuurder Peter Wiechmann benadrukt dat met de ondertekening van de cao niet is ingestemd met plannen van TNT waarbij gedwongen ontslagen horen.

TNT en de vakbonden bereikten eind januari al een principeakkoord, dat nu is goedgekeurd door de leden. Het akkoord geldt volgens de Bond Voor Post Personeel (BVPP) niet voor postbezorgers en zaterdagbestellers omdat hier later nog afspraken over volgen.

De cao loopt van 1 april 2009 tot en met 31 december 2011. Salarissen worden sinds 1 januari van dit jaar met 0.7 procent verhoogd. Verwacht wordt dat de komende jaren zo'n elfduizend banen verdwijnen, waarvan volgens de BVPP vermoedelijk 4500 gedwongen ontslagen.