Uitgezette pleegouders Marokko willen overleg

De Marokkaanse autoriteiten hebben vorige week zestien medewerkers van kindertehuis Village of Hope het land uitgezet, met de mededeling dat ze zich schuldig maakten aan zendingswerk. Onder de uitgezette mensen bevinden zich ook zeven Nederlanders. De medewerkers bestrijden dat ze aan zendingswerk deden. De kinderen, die ze al tien jaar opvangen in het dorp Ain Leuh, gaan naar een islamitische basisschool. 

De pleegouders hopen nu dat ze in overleg met de Marokkaanse overheid tot een oplossing kunnen komen voor de 33 pleegkinderen, met wie ze geen contact meer hebben. Ze willen dat de Nederlandse regering en de Nederlandse ambassade in Rabat zich hiervoor inzetten. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken had de Marokkaanse ambassadeur al om opheldering gevraagd over de gang van zaken, maar het is sindsdien stil gebleven volgens Else Boonstra van Village of Hope.

Door een Marokkaanse medewerker die wel bij de kinderen mocht blijven, zijn de pleegouders te weten gekomen dat de kinderen nog steeds in het tehuis verblijven. Op hun school zou de opvang prima in orde zijn en twee kinderen die extra zorg nodig hebben, zijn overgebracht naar het ziekenhuis.