Afellay: "Maakte me breed"

PSV-middenvelder Ibrahim Afellay ontkende na afloop van de topper tegen Ajax dat hij opponent Eyong Enoh een opzettelijke elleboog zou hebben gegeven.

"Hij ging op mijn tenen staan en als reactie maakte ik me breed toen hij op me af kwam lopen. Hij stompte me iets eerder ook nog in mijn maag", tekende De Telegraaf op uit de mond van de aanvoerder van de Eindhovenaren.

Scheidsrechter Kevin Blom floot niet voor het incident, dat wel werd vastgelegd door de camera. Voor Afellay is het te hopen dat de openbaar aanklager van de KNVB oordeelt dat de leidsman het geen kaart waard vond en er dus geen reden is hem te schorsen. "We zullen het wel zien", was het verdere commentaar van Afellay.

In de ArenA moest PSV een pijnlijke 4-1 nederlaag slikken. Door het verlies liep de achterstand op koploper FC Twente op tot vijf punten. Voor Afellay echter geen reden om de handdoek te gooien wat betreft de titelstrijd. "Als je ziet hoe wij hier voor rust Ajax wegspelen kun je niet zeggen dat we vorm missen. Ik denk dat we gewoon pech hebben gehad."