Pedopartij ontbonden vanwege weinig steun

De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) is gisteren ontbonden tijdens een algemene ledenvergadering. Volgens de partij, ook bekend als pedopartij, waren er net als in 2006 veel te weinig mensen die bereid zijn een ondersteuningsverklaring te tekenen.

Begin dit jaar hoopte de partij meer ondersteuningsverklaringen te kunnen winnen door een wetswijziging. Tot dit jaar moesten de adressen van de ondertekenaars openbaar worden. Volgens de partij durfden veel aanhangers daarom uit angst voor represailles niet te tekenen, waardoor de partij niet mee kon doen aan de verkiezingen.

Sinds dit jaar hoeven alleen de voorletters, de achternaam en de woonplaats te worden vermeld. Aan de hand van die gegevens is het vaak nog steeds mogelijk iemand terug te vinden, maar de partij dacht toch genoeg ondersteuningsverklaringen te kunnen krijgen.

Het ex-bestuur zegt het te betreuren dat er vooral over de partij werd gesproken en niet met de partij. Toch zou de 'cultuuromslag' waar de leden op hopen 'een kwestie van tijd' zijn.