Uitslagen Eredivisie speelronde 27

Dit weekend werd in de Eredivisie de 27e speelronde afgewerkt. FC Twente won en staat stevig op kop, Ajax versloeg PSV met 4-1.

Amper tien seconden was de wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag onderweg of de bal lag al in het net. Het was ADO Den Haag dat volledig onverwacht op een 0-1 voorsprong kwam. Vanaf de aftrap werd de bal hard naar voren geschoten, door een Twente-verdediger tegen een ADO-speler gekopt waarna de bal met geluk bij Verhoek terechtkwam, die de bal achter Boschker tikte. Na ruim een half uur kwam Twente op gelijke hoogte door een benutte penalty van Ruiz. Tien minuten na rust scoorde hij uit een counter de 2-1. In de zeventigste minuut werd de wedstrijd beslist door een van richting veranderde voorzet van Perez. Ditewig schatte de hoge bal volledig verkeerd in, in plaats van de bal over de lat te tikken belandde deze via de handen van de keeper in het doel: 3-1. FC Twente verstevigde zo zijn koppositie, en staat nu vijf punten voor op nummer twee PSV. Volgende week kan die marge weer kleiner of groter worden als Twente op bezoek gaat bij PSV.

AZ heeft gisteravond een klinkende overwinning behaald op de rodelantaarndrager RKC Waalwijk. Al in de eerste minuut wist El Hamdaoui de 1-0 te maken. RKC kwam in de achtste minuut langszij via De Ceulaer, maar Dembélé zorgde een minuut later alweer voor de voorsprong voor AZ. Moreno (21e minuut) en opnieuw El Hamdaoui (35e minuut) zorgden nog voor rust dat de score werd uitgebreid naar 4-1. Na rust scoorde Lens met een stift via de paal in de 71e minuut, en zorgde El Hamdaoui er drie minuten later met zijn derde van de avond voor een 6-1 tussenstand. In de blessuretijd wist ook RKC het net nog te vinden via een vrije trap van Boerrigter: 6-2.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo is op de valreep in 1-1 geëindigd. Voor rust waren er kansen voor Heracles via Overtoom, Dost en Douglas, en had Feyenoord kansen via Bruins, Cissé en Wijnaldum. Na rust was Feyenoord de sterkere ploeg met een goede kans voor Bruins, die de bal tegen de paal aan gleed. Ondanks het overwicht was het Heracles die in de 82e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Met een prachtig schot maakte Everton er 0-1 van. Gertjan Verbeek leek dus bij zijn rentree in De Kuip met drie punten te vertrekken, maar Feyenoord toonde veerkracht. Het was Vlaar die in de 93e minuut een punt redde voor Feyenoord: 1-1. Twee weken geleden was het ook al Vlaar die punten redde voor Feyenoord, toen maakte hij ver in blessuretijd de winnende treffer op bezoek bij FC Groningen.

Willem II boekte een belangrijke overwinning op Sparta: 3-1. De ploeg van Pijpers steeg daardoor een plek, en staat nu zestiende. FC Groningen won op bezoek bij NAC Breda, dat vorige week thuis nog PSV versloeg, met 0-3.