Criminele bende jat 120 dozen gebak

De Black Cobra heeft een flinke slag geslagen. De beruchte Scandinavische bende heeft maar liefst 120 dozen gebak gestolen. "We hebben invallen gedaan bij diverse leden van de bende en hebben gebak in beslaggenomen", laat politiewoordvoerder Charley Nilsson van de Zweedse stad Helsingborg weten.

De bende heeft woensdagnacht onder andere amandeltaartjes, appelgebak en brownies gestolen uit een vrachtwagen van een Zweedse gebaksfabrikant. Terwijl de chauffeur in de auto lag te slapen, sneden de bendeleden het zeil van de wagen stuk en namen de lekkere inhoud mee.

De politie zat hen echter op de hielen en wist donderdagochtend vier van de acht criminelen aan te houden. Het viertal werd op heterdaad betrapt toen ze tegen lunchtijd enkele dozen gebak een winkel binnendroegen. De 29-jarige winkeleigenaar is gearresteerd.

Een van de andere boeven werd op heterdaad betrapt tijdens een inval in zijn woning. Hij was op dat moment net zijn kind een van de gestolen gebakjes aan het voeren. Drie mannen zijn inmiddels aangehouden wegens diefstal en heling. De diefstal wordt gelinkt aan de Black Cobra, een bende die na de oprichting in Denemarken nu ook zijn vleugels over Zweden heeft uitgespreid.